image
 |  2 12 Листопада 2021 | 08:22

Показали, які війська і техніку стягнули до волинського кордону з Білоруссю (ФОТО, ВІДЕО)

Неподалік кордонів України з Польщею та Білоруссю нацгвардійці, прикордонники та працівники Нацполіції відпрацьовують спільні дії, як протидіяти незаконному проникненню великим групам мігрантів.

Як розповів Суспільному Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, силовики наразі не виключають ймовірності, що мігранти можуть бути спрямовані на кордон із Україною.

В рамках навчань до можливих порушень на державному кордоні розгорнули польовий табір прикордонної комендатури швидкого реагування.

"Дистанція до державного кордону Польщі – 1 кілометр. В іншому напрямку, за 2 кілометри, пролягає кордон із Білоруссю", – розповів начальник штабу прикордонної комендатури Віталій Рижак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі силовики кидали їжу прямо в натовп голодних мігрантів

До навчань також залучили місцевих жителів, які грали роль мігрантів і допомагали силовикам і прикордонникам у відпрацюванні дій в разі масового прориву через кордон.

Під час навчань силовики та прикордонники живуть у наметах, які розраховані на 10-20 людей. На території облаштували пункт управління і спецзв'язку.

Приїхали до табору на кордоні голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та голова МВС України Денис Монастирський.

"На даний момент, ми не бачимо, щоб у нас завтра розвинулася така міграційна криза, яку бачимо на кордоні Польщі, Литви та Білорусі", – зазначив голова Держприкордонслужби.

Як розповів Міністр внутрішніх справ України, цього року на кордоні планують облаштувати інженерні споруди на ділянках, де можливе масове пересування мігрантів.

"Мова йде про встановлення загороджувальних засобів у вигляді сітки єгози та паркану, що може стримувати пресування мігрантів", – додав Денис Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міграційні загрози: волинські силовики провели навчання

Що відомо

Навчання силовиків та прикордонників на ділянці прикордонного підрозділу "Грабове", що на Волині, почалися зранку 11 листопада.

Міністерство внутрішніх справ прийняло рішення про посилення присутності прикордонників на кордоні з Білоруссю – їхню кількість подвоять. Про це на брифінгу 10 листопада повідомив голова МВС Денис Монастирський.

Кордон з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Нацгвардії та поліцейських. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Члени РНБО 10 листопада обговорили пропозицію експерта із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільcа Шміда щодо залучення України до вирішення проблеми мігрантів на кордоні з Білоруссю.

8 листопада, у понеділок, натовп мігрантів з кількасот людей наблизився до польського кордону з боку Білорусі у супроводі силовиків. МВС Польщі заявило про спробу прорвати кордон поблизу прикордонного пункту "Брузги" (КПП "Кузніца"). В Україні заявили, що ситуація на українсько-білоруському кордоні "залишається контрольованою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть міністри і посли: у Луцьку на вихідних пройде нарада з приводу мігрантів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити