image
 |  7 16 Жовтня 2020 | 22:24

Показали жалюгідний стан громадських вбиралень в Центральному парку Луцька

Забезпечення гідних та комфортних умов життя — одне з найважливіших завдань сучасного міста. Особливо, якщо це стосується життя підростаючого покоління.

Наразі діти, що гуляють в Центральному парку Луцька не мають можливості реалізувати базові людські потреби, а саме – відвідувати безкоштовну та безпечну міську вбиральню. Також цього права позбавлені всі ті, хто приходить до парку відпочити. Ця проблема — варварський та принизливий прояв сучасності.

Територія на якій планують зубудвати нову вбиральню за майже 4 мільйони гривень.

В 2019 році Луцька влада заявила, що збудують сучасну вбиральню для цього потрібно виділити землю в парку. При тому, що нині на території парку є дві комунальні вбиральні, одна при вході, інша – біля атракціонів.

    

Вбиральня при вході в Центральний парк Лесі Українки.

 

Ще одна вбиральня на громадському пляжі в Центральному парку. За ці вбиральні в яких панує антисанітарія представникам Луцької міської ради очевидно не соромно. 

 

От біда в тому, що влада Луцька зашевелилась із вирішенням будівництва нової вбиральні під кінець депутатської каденції. З 2017 року ця проблема їх не бентежила і той жахливий стан безкоштовних громадських вбиральень в парку. За цей напрямок мав би відповідати один із замів в.о. очільника міста Луцька, який нині палко відстоює виділення землі у Центральному парку під нову вбиральню.

Схожа ситуація із вбиральнею на Театральному майдані у Луцьку, яку вже декілька років, як не реконструюють. В одному із місцевих ЗМІ інформували, що дане приміщення надали поза конкурсом людині, яку пов’язують із депутатом Луцькради Сергієм Булою.

У 2012 році обговорювали такий проект будівлі

У 2016 році - такий

Вчора, 15 жовтня, депутати луцькради наполягали на прийнятті питання про виділення 7 соток землі для будівництва нової вбиральні, для цього потрібно виділити землю комунальному підприємству «Парки та сквери». За відповідне рішення не вистачало голосів, тому до повторного голосування вернулись вже згодом, за наполегливої пропозиції Сергія Були, який апелював, що ця вбиральня дуже потрібна лучанам. Дуже.

Забігши на перед, Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради 11 жовтня оголосили тендер на будівництво нової громадської вбиральні на суму 3 мільйони 700 тисяч гривень. Наче були впевнені в позитивному голосуванні. Проте, голосів для прийняття відповідного рішення не вистачало.

Місце в парку виділене під нову громадську вбиральню.

Нагадаємо, що у 2017 році землю на якій були розташовані теплиці комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» продали через аукціон аукціон. На якому за дивним збігом обставин перемогло ТОВ «Житловий квартал», пов’язане із депутатом міської ради Сергієм Булою та заступником міського голови Костянтином Петрочуком. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку компанія «Житловий квартал» завдала збитків громаді на понад 2 мільйони

Йдеться про дві земельні ділянки на вулиці Рівненській, 119 та Вороніхіна, 37 у Луцьку.

У листопаді 2019 року члени виконкому Луцької міськради підтримали коригування детального плану території на вулиці Рівненській, щоб дати можливість будувати там десятиповерхові будинки із підземними паркінгами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина-мільйонерка, кілограм золота та дві квартири: що у декларації скандального депутата Луцькради

Тепер зважаючи на те, що через комунальне підприємство проводили операції із комунальною землею. Знову ж під кінець каденції ці ж депутати намагаються «проштовхнути» питання будівництво громадської вбиральні, маніпулюючи це тим, що це суспільно важлива тема, яка конче потрібна лучанам. Судячи з останньої онлайн сесії – ця вбиральня більше цікавить окремих депутатів. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити