image
 |  5 7 Жовтня 2020 | 16:24

Поки волиняни не можуть оформити власні ділянки, Погуляйко роздає чужинцям землі у курортному селищі

Нещодавно на сайті Головного управління Держгеокадастру з’явилося щонайменше 15 наказів про надання дозволу на відведення кількох земельних ділянок на території Шацького району площею від одного до двох гектарів під ведення сільського господарства.

Усі ці документи підписані першим заступником начальника Головного Управління Держгеокадастру у Волинській області Анатолієм Поляковим. Сам Поляков родом зі Львівщини. Ймовірно, тому виділив земельні ділянки не аби кому, а своїм землякам – львів’янам. І це незважаючи на те, що волиняни не можуть оформити документів на власні ділянки.

Голова Громадської спілки "Спілка воїнів АТО Волині" Олександр Серватович каже, що це – пряма корупція, адже "пропускають" лише документи фірм, засновники яких наближені до керівництва Держгеокадастру Волині.

В кінці вересня пан Поляков передав у власність земельну ділянку для ведення сільського господарства, яка розташована на прибережній смузі озера Світязь на території Пульмівської сільської ради. Розробляв цей проект також підприємець зі Львова Євген Юшін. Однак люди подейкують, що заправляє всіма земельними справами на Волині Юрій Панечко. Він, так би мовити, позаштатний працівник Держгеокадастру Волині. Кажуть, саме він збирає данину у людей, які хочуть отримати землю, а вхідний квиток коштує аж 1000 доларів. Ймовірно допомагають у цьому Юрію Панченку начальник Головного Управління Держгеокадастру Волині Назар Микичак, заступник начальника управління відділу планування та забудови територій Волинської ОДА Степан Білан та в. о. директора інституту землеустрою Волинської області Дмитро Мосійчук.

До слова, основним виконавцем робіт щодо проведення торгів є ТзОВ "Волинський аукціонний інститут".

Заступниця керівника ГО "Асоціація землевпорядників Волині" Світлана Шеремета каже, що це підприємство створене львів’янами та повністю їм підпорядковується. Та й прибутки приносить хороші. А от волинським організаціям, які мають законне право на проведення аукціонів, такі роботи активно блокуються. Окрім цього Держгеокадастр монополізував ринок земельних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині небайдужі допомогли знайти дім загубленого дідуся (ФОТО)

Зі слів Світлани Шеремети, волинські землевпорядні організації працювати не можуть, бо ж останні пів року отримують від головного управління одні відмови:

"Проекти в моєму виконанні лежать на затвердженні в Держгеокадастрі, хоча пройшли всі погодження. І на сьогоднішній день я не можу уже декілька місяців затвердити свою документацію та віддати замовникам ті документи. Працюють виключно львівські організації, в нас на Волині для них – зелене світло. Ми ж отримуємо постійні відмови в реєстрації. Відповідно споживачі наших послуг страждають, наша репутація ділова страждає".

Відповідно і податки від надання послуг у сфері земельної діяльності йдуть не у казну Волині. Тож представники асоціації землевпорядних організацій Волині вирішили не чекати та діяти активно, і звернулися за допомогою до Спілки воїнів АТО Волині, аби спільними зусиллями зберегти волинські землі та не допустити дерибану орної землі.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити