image
 |  5 6 Червня 2020 | 21:06

Поліською митницею оформлено 187 декларацій без участі посадових осіб митниці

Станом на сьогодні Поліською митницею Держмитслужби оформлено 187 декларацій в рамках проєкту виконання митних формальностей в автоматичному режимі.

Про це інформує пресслужба Поліської митниці.

«Загалом до митних постів, які беруть участь у цьому проєкті від Поліської митниці входять МП «Луцьк», «Рівне», «Сарни». З іншої сторони згоду на участь у пілотному проєкті від Рівненщини та Волині дали 5 підприємств з низьким ступенем ризиків», - повідомив начальник Поліської митниці Держмитслужби Сергій ПАНЧУК.

Як відомо, проєкт розпочався 19 травня. Він спрямований на спрощення процедури митного оформлення та створення сприятливих умов для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності і передбачає можливість автоматичного оформлення митних декларацій без участі посадових осіб митниць. Наразі пілотний проєкт стосуватиметься трьох митних режимів експорт, переробка на митній території, реекспорт (після переробки).

Для реалізації пілоту розроблено спеціальний алгоритм виконання митних формальностей в залежності від видів транспорту, митних режимів та типів митних декларацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни задекларували за 2019 рік 460 мільйонів гривень доходів

Зауважимо, що для декларантів процедура подачі декларації залишається без змін.

Отримані в ході реалізації проєкту напрацювання дадуть можливість розширити застосування автоматичного оформлення та у майбутньому підключити інші митні режими.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити