image
 |  5 4 Червня 2020 | 11:41

Волиняни задекларували за 2019 рік 460 мільйонів гривень доходів

Фахівці податкової служби на Волині прийняли та опрацювали майже три тисячі декларацій про доходи за минулий рік. 2950 волинян, котрі подали річні звітні декларації про доходи, отримані у 2019 році, задекларували 460 мільйонів гривень доходів.

Про це повідомляють у Секторі комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Враховуючи низку обмежувальних заходів, що запроваджені в зв’язку з пандемією COVID-19, в останні місяці декларації про доходи подаються в електронному форматі.  

Переваги Електронного кабінету, що передбачає можливість громадянам та бізнесу успішно взаємодіяти з податковою службою дистанційно, в умовах пандемії – очевидні, - констатують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Навіть у складних економічних умовах держава і громади повинні отримувати кошти для фінансування нагальних питань життєдіяльності. Волиняни, які відзвітувалися про доходи, вже сплатили 6,7 мільйона податкових платежів, а визначено до сплати 11 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб і 1,6 мільйона гривень військового збору. Тобто, це той фінансовий ресурс, який допоможе у вирішенні проблемних питань громадам, а військовий збір буде спрямовано для потреб армії», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських податківців наголосила, що робота в Електронному кабінеті не вимагає особливих навичок чи вмінь. А сервіс, що допомагає подати декларацію про доходи, мінімізує помилки при заповненні декларації.

«Сьогодні майже кожна особа працездатного віку – активний користувач різних електронних сервісів. Тому робота в Електронному кабінеті ДПС не створить додаткових незручностей. Варто лише врахувати, що подані електронні документи скріплюються електронним цифровим підписом. Важливо, що громадяни, які подають декларації з метою отримання податкової знижки, мають можливість додати копії первинних документів як додаток до декларації в онлайн режимі», - підкреслила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що виконати конституційний обов’язок – подати річну декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік, треба до 1 липня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада заборонила перевіряти на кордоні багаж Генпрокурора, суддів Верховного Суду та членів їх сімей

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити