image
 |  0 8 Квітня 2021 | 22:47

Поліцейські Волині з’ясували, що знайдений хлопчик проживає в неналежних умовах

Завдяки скоординованим та чітким діям правоохоронців семирічного хлопчика розшукали в лічені години. Другокласник понад 15 годин блукав незнайомою місцевістю. В очереті поблизу болота, за десять кілометрів від дому, він провів усю ніч.

Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.

Дитину поліцейські разом зі службовими собаками знайшли вже за 4 години після початку масштабних пошуків. Першими хлопця помітили правоохоронці Сніжана Лапків і Степан Свинарчук, а також службова собака Ніка з гвардійським кінологом сержантом Денисом Тимченком.

«Той безсилий лежав в очереті біля болота, що приблизно за 10 кілометрів від дому. Якби правоохоронці запізнилися хоч на декілька хвилин – наслідки були б непоправними. Хлопця дістали із багнюки, далі везли на підводі, а до села більше кілометра його ніс на руках оперуповноважений Вадим Барчук», - розповів заступник начальника ГУНП Михайло Сорока.

На щастя, зі школярем все добре, правоохоронці його нагодували, нині медики надають йому необхідну допомогу.

Поліцейські також з’ясували, що хлопчик з старшим братом проживає в неналежних умовах, проте відповідні компетентні органи місцевого самоврядування і соцслужби про це правоохоронців не повідомляли.

«Вирішуватиметься питання про притягнення матері до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків та відповідні органи - за службову недбалість. Подальшу долю дітей вирішуватимуть соцслужби. Наразі хлопці перебуватимуть у медзакладі», - повідомив заступник начальника ГУНП Сергій Козак.

Нагадаємо, з початку року до поліції Волині надійшли повідомлення про зникнення 64 дітей: усіх їх правоохоронці розшукали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшовся 7-річний волинянин, який цілу ніч був відсутній вдома

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити