image
 |  7 10 Грудня 2018 | 10:31

Поліція бездіє: у Луцьку продовжує «гуляти» реклама наркотиків

У Луцьку рекламу наркотиків залишається на стінах будинків та парканах - її чомусь ніхто не бажає замалювати. 

На стінах нашого міста часто можна побачити намальовані незрозумілі електронні адреси, назви Telegram-каналів та написи на кшталт «шишки», «амф» і таке інше. Ввівши ці символи, будь-хто може замовити наркотики. Найчастіше на такий гачок потрапляють підлітки та студенти. 

Нагадаємо, що 6 грудня, у четвер наше видання писало про рекламу у центрі Луцька, і вже на другий день частково вона була зафарбована.  У поліції повідомили, що такі надписи вони не лишають поза увагою окремого підрозділу поліції Волині – управління протидії наркозлочинності.

Муніципали  повідомили, що це не їхня компетенція, адже у поліції є відділ по боротьбі з наркотиками. Ну, а в патрульній поліції Волині розповіли, що раніше у них були акції по зафарбуванню таких надписів. Мовляв, кожен громадянин може замалювати надпис і не обов'язково телефонувати у «102».

Ось так, певно, правоохоронні органи хочуть лишитись осторонь і перекладають свою роботу то на активістів, то на громадян, або ж врешті-решт на управління протидії наркозлочинності.

Поки правоохоронні органи роздають поради - надписи продовжують «гуляти»  містом.

Система купівлі-продажу наркотичних речовин за такими адресами доволі проста. Людина вводить ці символи і таким чином замовляє наркотики. Потім їй скидають номер електронного гаманця на який потрібно надіслати гроші. Далі продавці надсилають фото місця, де ховають товар. Часто, вони позначають це місце ще й рекламним графіті.

Стіни приміщень біля Центрального ринку (Старий ринок)

Поліції важко відслідкувати бариг, які торгують психотропними речовинами. Звісно, за розповсюдження та продаж наркотиків цим особам світить до 8 років позбавлення волі. Варто зазначити, що графіті почали з'являтися не лише в місті Луцьку, але й в інших містах Волині.

Читайте також: У центрі Володимира – реклама наркотиків

Наслідки вживання наркотиків досить плачевні. В людей виникає залежність, психологічні розлади, проявляється запаморочення, посилене потовиділення, порушення зору, сильні головні болі. Може статися інфаркт, нервове виснаження, інсульт, ураження серця і судинної системи. Побічні дії, які можуть з'явитися після вживання амфетаміну  – ураження печінки. Словом, однозначно, ці рекламовані речовини є небезпечними для вашого здоров’я.

Часто поліція покладається на активістів, які допомагають зафарбовувати надписи на будинках. Але якщо це об’єкти приватної власності – попередьте господарів, аби потім винуватцями не стали ви.

Інше питання, чому працівники поліції продовжують бездіяти? Чи це свідчить про те, що у правоохоронних органах сьогодні перебувають не досить досвідченні слідчі, які роками не можуть впоратися з боротьбою продажу наркотичних засобів та відслідкувати злочинців?

Типу зафарбована реклама, по суті текст видно через фарбу

Дивною є також ситуація, коли останеім часом керівники місцевих правоохоронних органів кидають меседжі до міської влади, що потрібно впроваджувати на вулицях камери спостереження. Мовляв це дасть більше можливостей для боротьби зі злочинністю. В цей час масово містом розпочинає «гуляти» реклама наркотиків. Збіг обставин, чи розгул шахрайства? Ми гадаємо, що скоріше перший варіант, а Вам як міркуючим читачам - вирішувати самим.

А поки поліція звітується про те, що зафарбували рекламу на стінах міста Луцька, або ж залучає до цієї спрпви волонтерів та активістів, виникає ще питання: а для чого отримують працівники поліції зарплату з податків громадян, коли копи продовжують бездіяти?

До слова, у місті є також комунальні служби ЖКГ, які теж мають бути не байдужі до псування майна та реагувати на надписи не тільки реклами наркотиків, але й різних графіті чи малюнків, які псують естетику вулиць нашого Луцька, але і ці структури сподіваються на громадскість чи волонтерів та теж лишаються осторонь вирішення цієї проблеми.

 У дворах проспекту Волі,1

На стінах будинків біля найбільш населеного району міста, Старий Ринок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити