image
 |  0 19 Лютого 2020 | 14:31

Поліція дала відповідь луцьким муніципалам на раннішні візити з повістками

Сьогодні в Інтернеті з посиланням на повідомлення в соціальних мережах одного із органів виконавчої влади Луцької міської ради оприлюднено неправдиву інформацію про начебто неправомірні дії співробітників поліції під час вручення свідкам повісток про виклик до слідчого в кримінальному проваджені.

Про це інформує пресслужба поліції Волинської області.

Нагадуємо, що поліція Луцька за фактами умисного пошкодження та знищення майна вніч на середу, 5 лютого, під час демонтажу контейнерів на ринку по вулиці Глушець відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування до слідчого в кримінальному провадженні викликаються, зокрема, співробітники одного із органів виконавчої влади Луцької міськради. Наголошуємо, що поліцейські діють виключно в межах чинного законодавства, зокрема, у відповідності до вимог ст. 135 Кримінального процесуального кодексу України. Звинувачення в неправомірності дій поліції під час здійснення виклику в кримінальному провадженні та не коректній поведінці є не тільки безпідставними, а й неправдивими.

Читайте також: Луцькі муніципали заявляють, що в 6:30 ранку в їхні оселі вдираються слідчі з повістками

Просимо ЗМІ не поширювати недостовірну інформацію про поліцейську діяльність та звертатися за коментарями до сектору комунікації поліції Волині.

Принагідно, звертаємо увагу громадян, котрі ігнорують виклик поліції до слідчого в кримінальному провадженні на відповідальність, передбачену ст. 139 ( наслідки неприбуття на виклик) та ст. 140 (привід) Кримінального процесуального кодексу України. Зокрема, якщо особа, не з’явилася без поважних причин або не повідомила про причини свого неприбуття, то на неї накладається грошове стягнення у розмірі до 0,5 мінімальної заробітної плати, може бути застосовано привід - примусове супроводження особи до місця її виклику.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити