image
 |  4 10 Грудня 2021 | 21:18

Полковнику волинської бригади, що загинув під Іловайськом, присвоїли звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому під Іловайськом 2014 року полковнику 51 ОМБр Павлу Півоваренку.

Як стало відомо Район. Володимир-Волинський, відповідний указ на сайті глави держави з'явився 10 грудня.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Півоваренку Павлу Васильовичу — полковнику (посмертно)», – йдеться в документі.

Нагадаємо, командир 51-ї окремої механізованої бригади полковник Павло Півоваренко загинув 29 серпня 2014 року під час прориву з Іловайського котла. Його 1 жовтня поховали на Кушугумському кладовищі в Запоріжжі як останки невстановленої особи під номером 3191.

За кілька місяців за допомогою експертизи ДНК довели, що поховане тіло належать саме українському офіцеру Півоваренку. Перепоховання останків командира 51-ї окремої механізованої бригади відбулося 22 липня 2016 року в Києві на Лук’янівському кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішов з життя ветеран АТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити