image
 |  4 19 Травня 2021 | 11:51

Польща вакцинуватиме українських заробітчан від COVID-19 просто на кордоні

Польща незабаром почне вакцинацію українців проти коронавірусу, які їдуть працювати в країну, прямо на кордоні при в'їзді. Вона почнеться, як тільки надійдуть дози замовленої вакцини.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Щеплення робитимуть на прикордонних переходах американським однодозним препаратом Johnson&Johnson. Про це повідомляє видання Wirtualna Polska.

«Це буде свого роду фільтр, що захищає країну від проникнення коронавірусу ззовні. Ми вже щодня виловлюємо по кілька інфікованих на наших КПП на кордоні з Україною. Люди, які приїжджають на роботу в Польщу, також повинні бути вакциновані, що посилить наш захист», – сказав голова медцентру Medyk у Жешуві Станіслав Мазур.

Він пояснив, що під час в'їзду в країну будуть пропонувати вакцинувати саме препаратом Johnson&Johnson, щоб уникнути труднощів організації прийому другої дози.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше, Польща, як і інші країни Європейського Союзу, закрита для туристів з України, перетинати її межі зараз можуть лише заробітчани і студенти. У країні сподіваються, що процес вакцинації українців прискориться, щоб вони змогли отримати COVID-паспорти або сертифікати, які спростять процедуру в'їзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інфікованих COVID-19 виявили рідкісний «чорний грибок»: українцям пояснили небезпеку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити