image
 |  4 12 Січня 2020 | 17:54

Польща висунула умови відновлення поховань вояків УПА

У польському інституті нацпам’яті назвали умови, за яких буде відновлено могили вояків Української повстанської армії (УПА) на території Польщі.

Про це пoвідoмляє «UA.NEWS».

Директор ІНП Польщі Адам Сівек уточнив, що для реставрації поховань потрібно внести зміни у нормативні документи, а також ухвалити політичні рішення та мати спільну позицію Міністерства закордонних справ і Міністерства культури, передає Dzieje. Важливою є і підтримка Підкарпатського і Люблінського воєводств.

«Спільні консультації необхідні як мінімум для визначення того, який статус слід надати спірним українським об’єктам. Це відноситься лише до місць поховань, оскільки символічні поминки українських формувань, члени яких несуть відповідальність за злочини проти польського населення, абсолютно неприпустимі на території Республіки Польща», – сказав керівник інституту національної пам’яті Польщі.

У Польщі розташовано 70-80 могил бійців УПА, здебільшого вони знаходяться у Підкарпатському та Люблінському воєводствах.

Як повідомлялось, Польща збирає докази проти ОУН-УПА та шукає свідків «геноциду». Водночас Польща готова легалізувати українські пам’ятки на своїй території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС викликали посла Польщі через заяви про вшанування діячів ОУН

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити