image
 |  4 9 Січня 2020 | 10:14

У МЗС викликали посла Польщі через заяви про вшанування діячів ОУН

Раніше представники Польщі та Ізраїлю розкритикували те, що в Україні "на регіональному рівні відзначають історичні події та вшановують пам'ять осіб, яких, на їхню думку, потрібно "раз і назавжди засудити".

Міністерство закордонних України викликало посла Польщі Бартоша Ціхоцького через його критику вшанування діячів Організації українських націоналістів та Української народної республіки. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У ході контактів на вищому рівні керівництва України і Польщі домовлено про розбудову діалогу з історичних питань на експертному рівні, що потребуватиме додаткових зусиль", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Москві аплодують дурості польського та ізраїльського послів

Нагадаємо, у Києві у середу, 1 січня, відбулась традиційна смолоскипна хода на честь 111-ої річниці від дня народження українського політичного діяча, голови Проводу ОУН Степана Бандери.

Згодом посли Польщі та Ізраїлю 2 січня зробили спільну заяву, у якій засудили те, що в Україні "на регіональному рівні відзначають історичні події та вшановують пам'ять осіб, яких, на їхню думку, потрібно "раз і назавжди засудити".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити