image
 |  4 8 Березня 2018 | 08:19

Польща почала «махати шаблею» перед воюючою Україною, – депутат Сейму

Нинішній стан польсько-українських відносин – це фрагмент дуже небезпечного процесу демонтажу і занепаду польської «східної» політики.
Про це 08 беpезня 2018 року повідомляє сайт «ЗІК».
Про це заявив депутат Сейму від партії «Громадянська платформа» Роберт Тишкевич.
Дебати «Ще діалог чи вже монолог? Політика щодо України після закону про Інститут національної пам’яті»Тишкевич називає оновлений закон (антибандерівський) фатальним, мовляв, він вдаряє в «серце» польсько-українських відносин. На його думку, ухвалення польським парламентом цих суперечливих змін не можна вважати результатом якоїсь випадковості, чи помилки польських законодавців.
Я хочу поставити тезу, що це фрагмент політичного процесу, за яким ми спостерігаємо вже два роки. Це відхід від стратегії польської східної політики, яка формувалася ще в час паризької «Культури» Єжи Ґедройця, яку потім протягом 25 років формували різні польські уряди та парламенти, – розмірковує політик.

Тишкевич нагадує, що зараз Україна асоційована з ЄС, коли Польщі таке і не снилося, Україна має безвізовий рух з ЄС.
Ця держава воює з Росією, а ми в цей момент починаємо якесь нерозумне історичне махання шаблею проти цієї країни. Треба точно сказати – в Сеймі прокидається російська партія, – сказав Тишкевич.

За його словами, прихильникам добросусідських відносин в обох країнах в ситуації, коли погіршується міжурядова співпраця, більше потрібно працювати над контактом на рівні парламентів.
Потрібно посилити міжпарламентський діалог, запрошувати до нього європейських партнерів, зокрема з країн Веймарського трикутника, – сказав Тишкевич.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити