image
 |  2 22 Липня 2021 | 21:00

Польська міграційна програма «Poland. Business Harbour» тепер доступна й для українців

Якщо ви новатор, програміст чи ІТ-підприємець і плануєте приїхати до Польщі, то тепер це буде зробити значно легше.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на gov.pl, Польща поширила дію програми «Poland. Business Harbour», що створювалася спеціально для громадян Білорусі, які хотіли емігрувати з батьківщини, на низку інших пострадянських країн.

Зокрема, тепер емігрувати до Польщі по програмі «Poland. Business Harbour» зможуть й громадяни України, Румунії, Грузії, Вірменії та Росії. За кожним учасником програми буде закріплений опікун, який займатиметься підтримкою протягом всього процесу переїзду.

Програма Poland. Business Harbour - це комплекс послуг, що дозволяє фрілансерам, стартапам, малим і середнім, а також великим підприємствам оперативно і без проблем переїхати на територію Республіки Польща. Підтримка включає, в тому числі юридичну та візову допомогу, а також поєднання підприємців з інвесторами й надання грантів на науково-дослідну діяльність.

Для охочих скористатися можливістю емігрувати до Польщі в рамках програми «Poland. Business Harbour» діє спеціальна телефонна лінія польською, російською та англійською мовами: +48 22 334 99 77 (24 години на добу, 5 днів на тиждень). Також поставити запитання можна на електронну пошту: [email protected]

Як взяти участь у програмі «Poland. Business Harbour» ІТ-фахівцям

Треба отримати польську візу. Домовитись про подачу документів на отримання візи можна безпосередньо в консульстві, в одному з візових центрів або надіслати її до ППВА кур’єрською компанією «Нова Пошта». Візова анкета для участі в програмі «Poland. Business Harbour» буде розглянута першочергово. Якщо ви хочете приїхати з родиною, одразу повідомте про це консулу!

Для участі в прискореній процедурі отримання візи потрібно одне з наступного: мати технічну освіту або принаймні один рік досвіду в ІТ-галузі, або бути зареєстрованим однією з компаній-партнерів (подивитися перелік цих компаній).

Як взяти участь у програмі «Poland. Business Harbour» творцям стартапів

Спочатку треба звернутися до одного з операторів польської програми підтримки стартапів Poland Prize.

https://www.gov.pl

Після цього оператор зв’яжеться з вами та надішле інформацію про підтримку вашої команди або включення вашої команди у швидкий візовий шлях. Далі необхідно буде подати документи на візу й отримати її. Після приїзду до Польщі співробітники Польського агентства з розвитку підприємництва допоможуть отримтаи дозвіл на роботу, створити компанію та легалізуватися на тривалий термін в країні.

Також будуть організовані зустрічі з інвесторами, надана інформація про майбутні події та поточний набір для акселераторів, а також юридичне та ділове наставництво.

Подальша співпраця відбуватиметься у два етапи: у рамках першого стартап може отримати грошову субсидію до 50 000 злотих. Гроші призначені для покриття витрат, необхідних для реалізації до 3-х місяців діяльності з розробки продукту стартапа. На другому етапі стартап може отримати грошову субсидію до 250 000 злотих. Вона призначена для покриття витрат на прискорення заходів, необхідних для пілотного впровадження продукту.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: Половина працівників з України проводить у Польщі максимум три місяці (Дослідження)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити