image
 |  0 28 Травня 2018 | 09:15

Польський закон про ІНП не пройшов випробування історичними порівняннями та паралелями, - Олександр Пирожик (ВІДЕО)

На науковій конференції «Волинь’43: міфи та реальність» у Луцьку з вітальним словом виступив перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик.
Про це 28 травня 2018 року повідомив власкор «ВолиньUA».
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=udp-_4CM5ps&t=33s[/embed]
Зокрема, він зауважив, що польські науковці не відповіли на запрошення, або ж дали попередню згоду, але не приїхали на конференцію в Луцьку.
На жаль, частина польського суспільства заражена вірусом великодержавного шовінізму. Ні Литва, ні Україна ніколи не були імперіями. І, на щастя, в нашому суспільстві того вірусу немає, - сказав Олександр Пирожик.

Він також нагадав про нещодавні події у Сагрині. Промосковські попи, які сповідують «руській мір» сповідують, відразу повтікали з кладовища, зачувши про українську молитву. А поляк-шовініст тоді викликав поліцію, бо «агітували за Бандеру».
Поліція взяла пояснення в Олександра Пирожика. Згодом з'явилося повідомлення про відкриття провадження прокуратурою Грубешова.
Пройшов час. Жодної звістки (від польських правоохоронців – ред.) я не отримав, що я щось порушив. Таким чином, дякуючи саме Волинській громаді, ми показали полякам неспроможність їхнього закону про ІНП. Він не пройшов випробування і тесту ось таким простим прикладом історичних порівнянь та паралелей, - додав Олександр Пирожик.

Читайте також: Науковець з Литви розповіла в Луцьку про причини конфлікту з поляками на Віленщині
Читайте також: На наукову конференцію до Луцька прибуває доктор наук із Вільнюса Віталія Стравіскєне
Читайте також: На наукову конференцію «Волинь’43: міфи та реальність» до Луцька польські науковці не приїхали

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити