image
 |  2 30 Липня 2018 | 05:28

Померла ігуменя, яка врятувала Патріарха Філарета від замаху

Економ Патріархії монахиня Варвара, яка завадила вчинити замах на Патріарха Київського Філарета, померла від хвороби на 91 році життя.
Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря.
"29 липня 2018 р. зранку після тривалої важкої хвороби на 91-му році життя упокоїлася ігуменя Варвара (у миру – Віра Сергіївна Бороніна), в минулому – насельниця Кременецького і Корецького монастирів, економ Українського екзархату та Київської Патріархії", - написав він у Facebook.

Ранком 30 липня, о 9 годині, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолить заупокійну Божественну літургію та чин відспівування.
Поховання відбудеться на чернечому кладовищі біля Свято-Миколаївського храму в с. Мощун Києво-Святошинського району Київської області.

Раніше повідомлялося, що заштатний єпископ Української православної церкви Київського патріархату Севастіан (в миру Возняк Михайло Ярославович) готувався до вчинення замаху на Патріарха Київського Філарета.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ КП заявили про замах на патріарха Філарета

25 травня 2018 року він разом зі своїм сином ввечері у неприйомний час в світському одязі увійшов до резиденції Патріарха Філарета та мав намір потрапити до його особистих покоїв.
Почувши, що хтось пройшов коридором, із дверей кухні вийшла економ Патріархії монахиня Варвара, на яку вказаний єпископ Севастіан (Возняк) відразу напав, спрямувавши їй в обличчя сльозогінний газ із заздалегідь приготовленого балончика.
"Слідством, проведеним правоохоронними органами, встановлено обставини, які дають підставу стверджувати обдуманість вказаних злочинних дій та завчасне приготування до них", - зазначили в УПЦ КП.

На засіданні Священного Синоду ухвалили вважати такі дії замахом на Філарета.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити