image
 |  108 28 Червня 2024 | 14:18

Попри санкції у росії зросло виробництво зброї

Після повномасштабного вторгнення в Україну країна-агресорка Російська Федерація різко збільшила виробництво артилерійських снарядів, ракет і безпілотних літальних апаратів.

Зусиллям із застосування санкцій проти РФ перешкоджає занадто обережне ухвалення рішень західними урядами і затримки в обміні розвідданими між західними союзниками. Про це з посиланням на звіт британського Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень повідомили NBC News.

У 2021 році РФ виробляла 56 крилатих ракет Х-101 на рік.

Згідно зі звітом, до минулого року країна-агресорка виготовила 460 крилатих ракет. Російські запаси балістичних ракет "Іскандер" також різко зросли, приблизно з 50 перед повномасштабним вторгненням до 180, повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон України «Про застосування англійської мови в Україні» несе загрозу Українській нації, - заява ВО «Свобода»

NBC News пишуть, що виробництво боєприпасів для ракет і безпілотників РФ залежить від імпортованої мікроелектроніки, але заходи США та Європи не змогли заблокувати доступ Москви до цих електронних компонентів.

Повідомляється, що РФ має запаси антен виробництва ірландської компанії, які використовуються у комплектах для бомб.

Щоб забезпечити дію санкцій, уряди повинні швидко обмінюватися розвідувальними даними, включно з секретною інформацією, щоб забезпечити своєчасне застосування експортного контролю або вжиття заходів, пишуть.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити