image
 |  2 6 Січня 2020 | 18:39

Порахували вартість газу для населення з січня 2020-го

З січня 2020-го Нафтогаз, крім ринкової ціни, українцям запропонує гарантовану. Вона діятиме до кінця опалювального періоду і становитиме 5,5 грн за куб. газу. Ціна не враховує податків.

Таким чином, побутових споживачів захистять від різкого подорожчання газу у першому кварталі 2020 року. З урахуванням всіх податків та витрат на транспортування, у регіонах гарантована ціна становитиме 7,2-7,8 грн за куб. м газу, повідомили у Нафтогазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині відновили криївку УПА (ВІДЕО)

Минулий опалювальний період українці за газ платили 8,5 грн за куб. Ціна зросла у листопаді 2018-го. Однак з травня 2019-го почала падати.

Гарантована ціна на газ діятиме для всіх домогосподарств і виробників тепла. Підписувати додаткових угод чи вносити передоплату не треба. Однак кожен зможе відмовитися від запропонованої ціни і платити за газ за ринковими цінами. У цьому випадку з 10 по 24 грудня таким споживачам необхідно звернутися до своїх регіональних збутових компаній, які запропонують алгоритм відмови від гарантованої ціни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити