image
 |  0 11 Квітня 2018 | 07:35

Порошенко намагається відтермінувати знаття недоторканості з нардепів, - Солонько

Політичний аналітик Олександр Солонько стверджує, що положення президентського законопроекту про зняття недоторканості з народних депутатів сформульовані таким чином, що у разі його ухвалення, потім можна буде 226 голосами народних депутатів відтермінувати скасування недоторканності хоч до 2220 року.
Олександр Солонько зауважує, що після того, як епопея з приводу скасування недоторканності нардепів дещо випала з фокусу уваги, певно багато хто зітхнув з полегшенням. В першу чергу ті, хто боїться цього через те, що її обмеження спричинить значні зміни в самій суті парламентаризму в Україні. Адже, це фактор майбутнього очищення представницької влади разом з реальною люстрацією та зміною виборчого законодавства.
«Нагадаю, що після того, як у ВР було зареєстровано законопроект №6773, розробили який і зібрали під ним 158 підписів депутати від "Свободи", Петро Порошенко реєструє ідентичний документ з важливою відмінністю - недоторканність скасовується з 2020 року, тобто після парламентських виборів 2019.
Натомість, в першому проекті скасування відбувається негайно.
Варто відмітити, що президентський законопроект слово в слово копіює свободівський, тільки дату набуття чинності змінює. Через це, а також через порушення строків, цю президентську ініціативу не мали права взагалі реєструвати в Раді.
А знаєте що ще гірше? Положення президентського законопроекту сформульовані таким чином, що у разі його ухвалення, потім можна буде 226 голосами народних депутатів відтермінувати скасування недоторканності хоч до 2220 року.
Саме тому потрібно вимагати ухвалення саме проекту №6773. Щоб не залишити можливостей відтермінування впровадження необхідної норми хтозна на який термін.
Саме тому процес тиску на владу в цьому питанні треба активізувати», - наголошує громадський активіст.

Тож 11 квітня 2018 року ВО "Свобода" пікетуватиме Конституційний Суд України, який розглядатиме справу за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідности законопроєкту про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (реєстр. № 6773) вимогам статей 157 і 158 Конституції України у формі письмового провадження.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити