image
 |  0 27 Липня 2019 | 16:29

Пошуки, які тривали десятиліття: вірменин знайшов у Луцьку могилу дядька

ТисячІ кілометрів подолав вірменин Ашот Арутюнян зі своїми братами, щоб побачити місце, де похований їхній дядько, який загинув у Другу світову війну. Чоловік розповідає: ці пошуки тривали десятиліттями.

Ашот Арутюнян, знайшов у Луцьку могилу дядька: « Отримали ці дані зовсім недавно, спочатку я почав шукати в 98 році і мені прийшло повідомлення, що він загинув у 44 році. Але точної інформації не виходило отримати і часи були такі…після розпаду Радянського Союзу, архівники не відповіли, військові комісаріати теж. У 2015 році я знову розпочав пошуки».

Музейниця Олена Бірюліна розповідає: близько двох місяців тому їй зателефонували з Єревану з проханням допомогти знайти людину.

Олена Бірюліна, завідувачка Музею історії Луцького братства: « Родина отримала архівну інформацію, щось вони шукали в інтернеті і вони з’ясували, що точно загинув їхній родич під Луцьком, але не можуть з’ясувати населеного пункту. Власне я взялася шукати цей населений пункт. Але звучав він Тангарка. Сьогодні цього населеного пункту не має, це теж ускладнювало пошуки, але ще до війни був такий хутірець Гончарка. Пошуки привели нас в два місця, це обеліск невідомому солдату, на повороті Львівської і Вересневої, інша локація, це меморіал у Луцьку".

Читайте також: Докерувалася: волинянка, керуючи авто, врізалась у Renault та втікла 

Поблизу братської могили воїнів Другої світової війни, які загинули під час звільнення Луцька від окупантів, як свідчать документи, 6 березня 44 року загинув у бою Вараздат Арутюнян, розповіла директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити