image
 |  2 30 Липня 2018 | 10:15

Посольство України прокоментувало візит чеських політиків до окупованого Криму

Посольство України в Чеській Республіці висловило рішучий протест у зв’язку з незаконним відвіданням депутатом Європейського парламенту від Чехії Яроміром Коглічеком та сенатором Сенату Чехії Ярославом Доубравою окупованої Росією території Автономної Республіки Крим.


Про це йдеться у заяві диппредставництва України.


"Йдеться про черговий рецидив порушення українського законодавства з боку згаданих політиків, які, попри неодноразові попередження, продовжують грубо ігнорувати не лише українські закони, але й міжнародне право... Щоб хоч якось відбілити свої злочини, Росія хаотично шукає по всьому світу політиків зі зниженим порогом політичної гігієни, які готові брати участь у пропагандистських вояжах на окупований півострів. На жаль, кілька таких політиків знайшлося і в Чеській Республіці ", - зазначається в документі.

Як зауважили у посольстві, згаданим політикам було б не зайвим знати, що у резолюції № 68/262 від 27 березня 2014 Генеральна Асамблея ООН підтвердила суверенітет і територіальну цілісність України та закликала країни-члени утриматися від дій, які б могли бути інтерпретовані як визнання зміни статусу українського Криму.
Водночас у заяві наголошується, що в українському диппредставництві високо цінують той факт, що переважна частина чеського політикуму, а також чеський уряд однозначно стоять на позиціях підтримки територіальної цілісності України і засуджують російську агресію проти нашої держави, окупацію Москвою частини української території.
Дипломати нагадали, що Україна залишає за собою право застосувати до іноземних громадян, які грубо і систематично порушують правила в’їзду на окуповані території, увесь спектр санкцій, передбачений українським законодавством.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити