image
 |  11 23 Січня 2023 | 22:31

Потоп на Волині: жителі села самотужки укріплювали дамбу (ФОТО)

Через паводок на Любешівщині плавають гектари сільськогосподарських земель, пасовищ. І, аби уникнути жахливих наслідків від повноводдя, жителі Цира об’єдналися у спільній справі – декілька днів поспіль укріплювали дамбу на річці.

 «Є проблема – значить, треба шукати бодай якісь шляхи її подолання. Тож вирішили зібратися гуртом і укріплювати береги річки у двох місцях мішками із піском. Адже розуміємо, що ситуація може погіршитися, і наслідки будуть плачевними», – розповіла «Новому життю» староста села Наталія Купрійчик.

Тож гуртом чоловіча команда упродовж трьох днів укріплювала дамбу. До справи долучилися і жителі сусідніх Бірок. Мішки приносили практично із кожної хати, їх набирали піском і створювали споруду захисту від води, місцями укріплювали дошками.

Такі дії є правильними. Адже це, як пояснює начальник Любешівської експлуатаційної дільниці Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Віктор Крисько, дозволяє зараз стримувати воду. «У Цирі орієнтовно до метра є перепад між річкою та дамбою. Якщо вода прибавлятиметься й далі, то село «попливе»», – описує Віктор Іванович.

Загалом, за його словами, ситуація на Любешівщині із паводком є критичною. Проблем додають і бобри, котрі руйнують дамби, чим ще більше провокують підтоплення сільськогосподарських угідь і населених пунктів. Та все ж головна причина затоплення – надмірна кількість опадів у грудні. Також таких наслідків зимового паводку можна було би уникнути, якби вчасно все ремонтувалося й не виникало би проблем із надходженням фінансів, акцентує увагу начальник Любешівської експлуатаційної дільниці Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Віктор Крисько. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити