image
 |  2 16 Квітня 2020 | 22:13

Потрапити на Волинь з-за кордону можна буде лише після тестування на COVID-19, – Волинська ОДА

Відсьогодні експрес-тести на виявлення коронавірусу робитимуть усім, хто перетинатиме кордон України через пропускний пункт «Ягодин».

Таке рішення прийняли учасники Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на чолі з головою Волинської обласної державної адміністрації Юрієм Погуляйком 16 квітня 2020 року, - інформують на ФБ-сторінці Волинської ОДА.

У прикордонній зоні пропускного пункту «Ягодин», у спеціально відведеному для цього приміщенні, встановлять спецобладнання, яке впродовж кількох хвилин зможе робити аналіз до 10 зразків крові одночасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантинні блокпости на Волині працюють абияк

Якщо експрес-тест на CОVID-19 виявиться позитивним, така людина буде відправлятись на примусову обсервацію в обов’язковому порядку. Якщо результат негативний – особі будуть пропонувати підписати добровільну угоду на обсервацію, в інакшому випадку – правоохоронці складатимуть протокол про порушення правил карантину.

У місцях визначених для обсервації, перебування осіб із позитивним результатом експрес-тесту та осіб, які погодились на обсервацію та не мають ознак хвороби, буде розділене. 

Разом із тим, варто зауважити, що громадяни України, які в’їхали на територію держави, зможуть повернутися за кордон лише після 14 днів обов’язкової самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посада не рятує: коронавірус виявили у заступника голови ОДА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити