image
 |  4 15 Травня 2019 | 08:58

Потужності сміттєзвалища у Брищі вистачить лише до кінця року (ВІДЕО)

Потужності полігону для твердих побутових відходів у селі Брище вистачить лише до кінця року, про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради.

Про це інформує 12 канал.

Однак директор комунального підприємства, яке опікується відходами “Луцькспецкомунтранс” Валерій Кузьмич зауважив, що на сьогодні стан полігону набагато кращий, ніж був півроку тому. Основна проблема – витоки фільтрату.

Валерій Кузьмич каже, що витоки фільтрату відкачали, а полігон обгородили. Проте проблема знову з’явилася через рясні дощі. Щоб оцінити теперішній стан сміттєзвалища працівники санепідемстанції взяли проби повітря, землі та води на полігоні.

Результати будуть за декілька днів. Раніше громада Княгининка пропонувала місту шукати альтернативну ділянку для майбутнього полігону, а також вимагала закінчити рекультивацію старого полігону, вирішити питання збирання та утилізації фільтрату.

Григорій Недопад нагадав, що крім Луцькспецкомунтрансу на Брищенський полігон вивозять сміття з шести ОТГ. Та додав, що для будівництва сміттєпереробного заводу потрібно 65 мільйонів євро, що є непідйомною сумою для міста. Невдовзі депутати відвідають полігон, де наочно ознайомляться із проблемами сміттєзвалища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У частині центру Луцька паркування буде платним

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити