image
 |  4 18 Липня 2021 | 12:11

Повені в Німеччині та Бельгії забрали 170 життів, негода перекинулась на Австрію (ВІДЕО)

Кількість загиблих через масштабну повінь у Німеччині зросла до 143 осіб. У Бельгії налічується вже 27 жертв стихії. За два дні в цих країнах, а також в місцями в Швейцарії, Люксембурзі та Нідерландах випала двомісячна норма опадів. Також зливи обрушилися на Австрію.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Сотні людей досі вважаються зниклими без вести, через високий рівень води дістатися до них неможливо, пише Reuters. У деяких районах Німеччини все ще відсутній зв'язок, через потоп зруйновані будинки, повалені лінії електропередач і затоплені дороги.

При цьому наголошується, що погодні умови дещо покращилися. Рівень води в невеликих річках почав знижуватися, а ось в Рейні він навпаки зростає, повідомляє Focus. Місцями по Німеччині греблі максимально навантажені, в зв'язку з чим було вирішено евакуювати населення або контролювати ситуацію за допомогою зняття низки загороджень.

Компанії Schwarz Group (Lidl, Kaufland, Schwarz Produktion і PreZero) прийняли рішення пожертвувати 10 млн євро на екстрену допомогу для постраждалих від повені, передає Bild.

Сильні зливи призвели також до виходу з берегів річки в Австрії. Через це були підтоплені низка населених пунктів, найсильніше постраждало місто Халлайн у федеральній землі Зальцбург. На даний момент значних руйнувань і постраждалих немає.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше:

У Німеччині понад 1300 громадян пропали безвісти в результаті негоди. У країні оголосили режим військової катастрофи, тепер командири зможуть на власний розсуд спрямовувати техніку на допомогу місцевій владі.

Станом на 17 липня в Німеччині налічувалося 133 загиблих. Річки вийшли з берегів не тільки в Західній Німеччині, постраждало понад 600 осіб, а понад 100 тисяч опинилися без електрики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах COVID-19 на британському авіаносці: захворіли понад 100 двічі вакцинованих моряків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити