image
 |  0 14 Липня 2021 | 12:04

Спалах COVID-19 на британському авіаносці: захворіли понад 100 двічі вакцинованих моряків

Військово-морська флотилія Королівського флоту Британії піддалася спалаху коронавірусу після того, як моряки побували на Кіпрі. Так, заразилися не менше 100 членів екіпажу авіаносця HMS Queen Elizabeth, які раніше вже отримали дві дози вакцини.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL» з посиланням на The Sun.

Зазначається, що частина з інфікованих позитивний результат на COVID-19 отримали після зупинки в місті Лімассол Республіки Кіпр.

Представник ВМФ уточнив, що екіпажі британського авіаносця і декількох інших кораблів становили 3700 осіб, а заразилася лише «невелика кількість» людей. Їм не знадобилося термінове лікування, більшість переносили хворобу в легкій формі й почали одужувати.

«Ударна група авіаносця продовжить виконання своїх оперативних завдань, і це не вплине на розгортання», – запевнили представники Королівського військово-морського флоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинського наpдепа помітили в офісі тіньового куpатоpа «Слуг наpоду», які голосують в інтеpесах Ахметова (ВІДЕО)

Там додали, що моряки проходять регулярні тести, дотримуються соціального дистанціювання і системи тестування та відстеження.

Капітан Стів Мурхаус закликав екіпажі проходити щоденні тести й намагатися якомога більше уникати контактів із іншими людьми, наприклад, не ходити на вечерю одночасно.

Потерпілий персонал перебуває під наглядом медиків й в ізоляції на своїх кораблях.

Все ж через спалах COVID-19 військовим суднам доведеться простояти в морі щонайменше три тижні. А якщо вірус продовжить поширюватися, їхній наступний захід у порт може бути відкладено.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в США звільнили капітана авіаносця «Теодор Рузвельт» Бретта Крозьє, котрий публічно запросив допомоги через спалах COVID-19 на його судні. Коли він покинув корабль, сотні моряків йому аплодували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Небезпечна тенденція»: у ВООЗ — проти комбінування COVID-вакцин, яку МОЗ Укpаїни дозволило

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити