image
 |  7 18 Лютого 2023 | 09:24

Повернувся із заробітків та загинув як Герой на Харківщині: волинян просять підписати петицію

Волиняни зареєстрували петицію щодо присвоєння найвищої державної відзнаки “Герой України” (посмертно) жителю села Рудка-Червинська Чируку Олександру Валерійовичу, який віддав життя за Батьківщину.

Про це пише газета Полісся.

Нагадаємо, з початком повномасштабного вторгнення росії Олександр повернувся з-за кордону та, не маючи військового досвіду, без вагань пішов боронити країну від окупанта. Після проходження відповідного навчання у Європі він відразу потрапив на передову, виконував завдання задля деокупації Харківщини. Був навідником станкового протитанкового гранатомета (СПГ), працював із ПТУРів.

Загинув Олександр 1 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Поховали його на рідній землі у День Соборності України — 22 січня.

На жаль, через російську агресію життя нашого земляка обірвалося надто рано. Але він став прикладом мужності та відваги для всіх українців. Тож нещодавно була створена петиція щодо присвоєння захисникові звання «Героя України».

«З метою вшанування військової звитяги при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України прошу кожного підписати електронну петицію щодо присвоєння Чируку Олександру Валерійовичу найвищої державної відзнаки «Герой України» (посмертно) у зв’язку із здійсненням ним визначного геройського вчинку, виконанням бойових завдань щодо забезпечення відсічі збройної агресії російської федерації, а також за мужність і героїзм, проявлені у боях за Україну», — пише авторка петиції Ірина Загорська.

На початок цього тижня це звернення підписали понад 2 тисячі українців. Зробити це можете і ви, наші читачі, зайшовши на сайт президента України (petition.president.gov.-ua).

«Такі, як Олександр Чирук варті того, аби в їхню честь називали вулиці, навчальні заклади. Не для того, аби хоча б щось змінити. Для того, аби їхня звитяга, мужність, героїзм жили навіть після смерті, аби майбутні покоління знали ціну мирного «сьогодні» і «завтра». Без сумніву — для рідних, друзів, для всіх нас Сашко вже Герой, був і завжди буде, але заслуговує, аби це визнала і держава, за незалежність якої він поклав своє життя», — підкреслює народна депутатка Ірина Констанкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Собчук: Дуже важлива підтримка. Коли тобі кажуть: тримайтеся, ми молимося за вас

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити