image
 |  0 16 Серпня 2019 | 09:54

Повідомили, де на Волині найбільше незаконно вирубують дерев

За перше півріччя цього року лісівники Волині зафіксували 573,2 м3 незаконних рубок, найбільше їх виявили на Ківерцівщині.

Працівники державної лісової охорони за 1 півріччя 2019 року склали за цим фактом 481 адміністративний протокол, – пишуть на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За звітний період державна лісова охорона «вибила» 125,3 тисяч гривень адміністративних стягнень, що на 78,6 тисяч гривень більше, ніж за 1 півріччя 2018 року. Ці кошти вже надійшли у бюджети відповідних громад.

Проблемним у плані самовільних рубок цінної деревини дуба залишається Ківерцівський район. За І півріччя 2019 року у лісових масивах цього адміністративного району зафіксували 74 випадки самовільних рубок.

У ВОУЛМГ переконують, що попит на необроблену деревину на внутрішньому ринку значно зменшився. Окрім того, послабилась платоспроможність основних покупців. Значну частину необробленої деревини постачають споживачам без попередньої оплати.

У зв’язку із раптовою зміною державних позицій щодо діяльності лісової галузі відбулося перенасичення внутрішнього ринку деревини та відповідно – падіння цін на сировину, що спричинило її накопичення на складах лісогосподарських підприємств.

Всі ці та інші обставини негативно вплинули на загальний фінансовий стан держлісгоспів області. Така тенденція спостерігається у всіх регіонах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку шахраї виманили кошти у пенсіонерки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити