image
 |  2 23 Грудня 2021 | 15:14

Повідомили, коли Волинь зможе покинути червону зону

У Волинській області зафіксовано спад виявлення нових випадків захворювання на коронавірус. Якщо така тенденція протримається ще пару днів, питання виходу регіону з червоної зони епіднебезпеки можуть розглянути на державній комісії ТЕБ та НС.

Про це пишуть Волинські новини.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук під час брифінгу в ОДА розповіла, що на Волині впали показники виявлення нових випадків коронавірусної хвороби, що дозволяє розглядати питання виходу регіону з червоної зони епідемічної небезпеки поширення захворювання на державній комісії ТЕБ та НС.

«Але для цього потрібно ще протягом як мінімум двох днів мати показники виявлення хвороби нижчі, ніж 20%. Сьогодні в нас 18,1%. Ситуація з коронавірсною хворобою на Волині є ще напруженою. Виявлено 221 новий випадок. Лідирує Луцький район, де виявлено 141 випадок. Але ще раз наголошу, що виявлення інфекції впало нижче 20%. Це нас дуже тішить», – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі люди відсуджують земельні ділянки у волинських АТОвців

На стаціонарному лікуванні перебувають 619 пацієнтів, зокрема 492 із підтвердженим діагнозом, решта – з підозрою на коронавірус. 68 пацієнтів перебувають у реанімації, 25 – на ШВЛ.

«Завантаженість ліжок становить 24,6%. Надалі працюють 22 заклади: 19 основних і три резервних. Надалі проводиться закупівля і медикаментів, і кисню для того, щоб надати медичну допомогу всім пацієнтам, які цього потребуватимуть», – наголосила Людмила Тимощук.

Додала, що протягом тижня в області простежується тенденція, коли більша кількість осіб виписується із лікарні, ніж поступають.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити