image
 |  2 14 Березня 2018 | 09:20

«Похоронний армагеддон» скасовується: в МВС знайшли спосіб обійти поправки Лозового (ВІДЕО)

Тим часом парламент має ухвалити нову редакцію закону, аби ситуація внормувалася законодавчо.
Про це 14 беpезня 2018 року повідомляє сайт «ТСН».
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=V_EvOSsS0VI[/embed]
У Міністерстві внутрішніх справ України запевняють, що знайшли спосіб, як уникнути так званого похоронного армагеддону. Згідно з поправками радикала Лозового, з 15 березня значна частина поховань померлих має відбуватись після судово-медичної експертизи, яку санкціонує суд, а це, з огляду на перевантаженість судів, забиратиме чимало часу.
Без судового дозволу на розтин померлих не прийматимуть морги, тож аби уникнути кризи, поліція, прокуратура та судмедексперти домовились про тимчасову процедуру. У разі, якщо смерть настала з природних причин, похорон дозволятимуть без санкції суду.
Не буде ніякого поховання за рішенням суду. Оцей механізм дослідження дозволить отримати можливість швидко встановлювати причину смерті і, в разі відсутності підстав направлення на судово-медичну експертизу через суд, швидко ховати, - запевнив речник МВС Артем Шевченко.

Тим часом у Верховній Раді терміново готують зміни до недолугого закону. Проте навіть за найсприятливіших умов, поправки Лозового діятимуть принаймні кілька тижнів.
Я думаю, що ці кілька днів будуть дуже швидко врегульовані, тому що президент буде зацікавлений швидше підписати закон. Слідчі на місцях разом із судмедекспертами знайдуть спосіб вирішити це питання, - припустив нардеп від «Народного фронту» Антон Геращенко.

Раніше повідомлялося, що починаючи з 15 березня українці не зможуть вільно поховати своїх рідних, бо це стане можливим лише після експертизи, яку, згідно з новацією, має призначити суд. Такого рішення доведеться чекати не менш, як три доби, а через перезавантаженість своє рішення Феміда може надати і пізніше.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити