image
 |  2 20 Червня 2021 | 10:21

Пояснили, чому субсидії призначають із затримкою

2,5 млн. сімей отримають субсидії автоматично найближчими тижнями. Допомогу нарахують, починаючи з травня, повідомили в Мінсоцполітики.

85% домогосподарств не потрібно подавати нові документи, їм грошова підтримка буде надана автоматично. Це громадяни, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020–2021 років.

"Виключення складають тільки домогосподарства, яким житлова субсидія надавалася у грошовій безготівковій формі. Або була призначена за фактичним місцем проживання осіб. Це орендарі житла, внутрішньо переміщені особи, індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію. Або призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації", - пояснили в Мінсоцполітики.

Цим категоріям потрібно подавати нові заяви і декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняні заморозки в Польщі пошкодили врожай червоних порічок, ожини та черешні

За результатами перевірки Мінфіну, встановили факт, коли одержувач субсидії купив автомобіль Мерседес-Бенц на суму понад 800 тис. грн. Також зафіксували купівлю трактора іноземного виробництва, валюти на суму понад 1 млн. грн. За 12 місяців 830 одержувачів житлової субсидії придбали валюти на суму майже 140 млн.грн.

"Програма житлових субсидій – це адресна підтримка тих громадян, які не мають можливості оплатити комунальні послуги. Це не підтримка тих, хто приховує свій майновий і матеріальний стан, має тіньові доходи й не сплачує податки", - підсумували в Мінсоцполітики.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити