image
 |  2 4 Квітня 2020 | 20:12

На побережжі річки Стир у Луцьку пожежники погасили палання сухостою (ВІДЕО)

Напередодні у Луцьку, поблизу річки Стир, на вулиці Ковельській горіла суха трава. Неподалік загоряння – житлові будинки.

Про це повідомляє «UA.Волинь».

Як розповіла мешканка одного з них Марія Островська, чадний дим було чути у квартирах. Провідна фахівчиня Управління ДСНС у Волинській області Віта Лукашевич розповіла Суспільному:

«Пожежа трапилась близько 22-ої години. Площа загоряння 1,5 га. Гасили вогонь два наряди рятувальної служби».

Лікарка обласного центру громадського здоров’я Ірина Дембицька каже: дим знижує імунітет людини та призводить до загострення хвороб.

Лікарка обласного центру громадського здоров’я Ірина Дембіцька:

«Оскільки рослини вбирають з атмосфери всі шкідливі викиди та отрути, спалюючи їх в повітря потрапляють всі накопичені отрутохімікати та пестициди. В димі від спаленого листя та сухої трави міститься велика кількість сполук ртуті, свинцю, вуглеводнів, чадного газу, важких металів. Присутня також і одна з найбільш токсичних у світі сполук як діоксин. Вона може викликати у людей головний біль, запаморочення, шум у вухах, гіперпігментацію шкіри, в деяких випадках навіть порушення в гормональній системі. В тліючому листі без доступу кисню виділяється бензопірен. Це є канцероген, який викликає у людей ракові захворювання. Найбільш вразливими до шкідливої дії диму є діти, вагітні, люди похилого віку, а також ті, хто страждає на захворювання серцево-судинної системи та легень. Особливо важко доводиться тим, хто страждає на бронхіти, бронхіальну астму, тонзиліт, риніт. Багато людей страждають від алергії на дим, тому задимленість може провокувати у них напади ядухи, підвищення тиску, серцебиття, аритмію. Слизова оболонка дихальних шляхів, подразнена димом, не може і не здатна протистояти збудникам захворювань, в тому числі і інфекції. Таким чином дим знижує наш імунітет».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горохівщина: підпалили сміттєзвалище – залишили 4 села без електропостачання

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити