image
 |  2 21 Жовтня 2020 | 09:36

Правду неможливо ув'язнити чи приректи на смерть, – Епіфаній про «Справу Василя Стуса»

Український народ змушений боротися за право знати свою справжню історію, а не системно фальсифіковану державою-агресором. Заборона книги «Справа Василя Стуса» вкотре це доводить.

Про це повідомляє «24 канал».

Українське суспільство змушене знову протистояти посяганню на свободу слова. Про це предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Митрополит заявив, що така реакція українського народу на рішення суду щодо «Справи Василя Стуса» доводить: радянська тиранія більше не матиме місця у демократичній та незалежній державі. Усі намагання «совєцких адептів» будуть марними.

А правда про їхню негідну діяльність вже добре відома і буде поширюватись й далі – її неможливо ув'язнити, заборонити чи приректи на несправедливу смерть, – наголосив Епіфаній.

Митрополит нагадав, що ми неодноразово були свідками того, як видозмінювали українську історію: замовчували, змінювали, маскували. Однак, на думку Епіфанія, правда завжди перемагає. Саме правда є світлом, здатним подолати будь-яку темряву.

Саме тому світла пам'ять про Стуса завжди житиме в українському серці, незважаючи на будь-які заборони. Адже Стус справді був завжди вільним, навіть під час свого ув'язнення в радянській камері, – підсумував Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По три за секунду: видавництво отримало понад 9 тисяч попередніх замовлень на книгу про Стуса

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити