image
 |  245 30 Липня 2019 | 13:57

Правила виживання для туристів у «Старому місті» Луцька

На дворі літо – чудовий час для відпочинку та масового туризму. Чому б його не провести в історичній частині Луцька? Але будьте обережні, якщо вирішили навідатися в туристичний центр міста в спекотний літній день. На вас чекають не лише пустельні вулички, мертва тиша, а й марні спроби відшукати засоби для нормального функціонування організму, коли на вулиці + 30 градусів.

Якщо ви вирішили таки навідатися в історичну частину Луцька, раджу вам взяти до уваги кілька порад. Перше - це вода. Улітку організм людини швидко зневоднюється. Зневоднення організму може мати погані наслідки для самопочуття людини. І запаси води потрібно поповнювати. Інакше приємний відпочинок перетвориться у боротьбу за виживання. Але історична частина нашого міста не пристосована для того, аби турист міг придбати воду.

Пошук місця, де можна знайти цю цілющу рідину, стане нелегким квестом. З їжею також виникнуть великі проблеми. Крім дорогого елітного ресторану «Корона Вітовта» поруч із замком інші варіанти обмежені.

У літній час дві години прогулянки «Старим містом» гарантують вам:

- боротьбу зі спрагою, оскільки питну воду не можна ні придбати у магазинах, ні скористатися хоча б криницею або фонтаном по причині їх відсутності;

- довгий і безуспішний пошук місць де можна похарчуватися за доступною ціною чи випити кави або чаю;

- «насолоду» зруйнованими часом будинків, трущоб та чагарників;

- неналежний благоустрій поруч із будинком скульптора Миколи Головання;

- нетрі на берегах річки Стир;

- марний пошук місць де можна придбати сувенірну атрибутику, окрім крамнички на території замку та багато іншого.

Насправді туристичний потенціал Старого міста у Луцьку використовується на десь на 1% зі 100%. Наразі історична територія міста просто не пристосована для комфортного перебування туриста. Зате вона більше пристосована для знімання шоу про виживання у негостинному міському середовищі.

У Луцьку досі не навчилися заробляти на туризмі як це роблять в інших містах України чи Європи. Навіть мури окольного замку вже «потонули» в чагарниках. Прикро, але з практичної точки зору маємо історичний центр міста, який щодня все більше нагадує закинутий напризволяще анклав.

 

Занедбані клумби поряд із будинком скульптора Миколи Голованя.

Ryan Reynold
депутат Луцької міської ради від фракції ВО «Свобода», голова постійної депутатської комісії у Луцькраді з питань комунального майна та приватизації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити