image
 |  0 2 Вересня 2022 | 14:48

Правоохоронці вилучили документи та речі на шахті «Бужанська»

У Нововолинську правоохоронці вилучили документи та речі на шахті «Бужанська».

Про це пише Нововолинськ інфо у соцмережі facebook.

Йдеться про документацію щодо відносин шахти з ТОВ «Інститут Південдніпрошахт». У досудовому розслідуванні встановлено, що керівництво шахти «Бужанська» змовилося з колегами з ТОВ «Інститут Південдніпрошахт» і уклали договір «про відповідальне зберігання майна» в жовтні 2021 року. Насправді - з метою заволодіння коштами державного підприємства. Як наслідок, було завдано значної матеріальної шкоди шахті «Бужанська».

Слідчі вилучили завірені копії наказів про призначення на посади директора Онопрієнка та його заступників. А також головного бухгалтера, бухгалтерів та осіб, які підписували документи з «Південдніпрошахт» з 1 жовтня 2021 року до сьогодні.

Загалом, на шахті вилучено всю документацію, яка може підтвердити вчинення кримінального злочину та встановити винних.

Деталі поки не можемо розголошувати, але справа серйозна. Керівництво копальні здавало обладнання в металобрухт і на цьому наживалось, - йдеться у дописі.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ч. 3 та 4 (дії вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб та дії вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Злочинців можуть покарати позбавленням волі терміном від п'яти до восьми років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити