image
 |  277 14 Червня 2024 | 16:16

Представник французької агенції завітав до Волинської інфекційної лікарні: говорили про співпрацю (ФОТО)

«Волинську обласну інфекційну лікарню» із робочим візитом відвідав менеджер проєкту Expertise France Артур Ланглуа. Основною метою такої співпраці є вивчення питання покращення доступності до якісних медичних послуг для пацієнтів з ВІЛ-інфекцією та туберкульозом.

Про це пишуть на сайті інфекційки, - інформує ВолиньUA.

L’Initiative - є партнером ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», що реалізує проєкти за напрямами ВІЛ, туберкульоз та замісна підтримувальна терапія. Така співпраця сприяє у прискоренні протидії з основними пандеміями та у покращенні доступу до якісних медичних послуг для населення країни.

Попередньо, з метою оцінки доступності медичних послуг для пацієнтів з ВІЛ та туберкульозом, співпраці з громадськими організаціями та супроводу пацієнтів, Артур Ланглуа провів зустріч із медиками КП «Волинська обласна інфекційна лікарня», яка є надкластерним закладом спроможної мережі закладів охорони здоров’я області, де надається спеціалізована медична допомога пацієнтам з ВІЛ/туберкульозом.

Під час візиту до регіону представник організації поцікавилися питаннями, які пов’язані з захворюваністю на ВІЛ/СНІД, туберкульоз та супутніми інфекційними захворюваннями. Йшлося також про нагальні потреби щодо епідеміологічної ситуації та лікування інфекційних хвороб. Учасники обговорили напрями можливої співпраці.

До слова, Expertise France – французьке агентство міжнародного технічного співробітництва уже реалізовує ряд проєктів в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькому районі переправляли військовозобов’язаних за кордон за схемою «батько трьох дітей»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити