image
 |  4 6 Жовтня 2020 | 21:29

Препарат від розсіяного склерозу «Дметілфумарат» показав ефективність проти коронавірусу

Препарат діє у двох напрямках – блокує реплікацію коронавірусу, одночасно пригнічуючи надмірну імунну реакцію на вірус, яка призводить до запалення. Вчені сподіваються на швидкий старт клінічних досліджень.

Про це повідомляє «24 канал».

Вчені з Орхуського університету виявили, що препарат Дметілфумарат, який попередньо був схвалений для пацієнтів з розсіяним склерозом, пригнічує також реплікацію SARS-CoV-2, пише EurekAlert.

Препарат бореться з надмірною імунною реакцією, викликаною SARS-CoV-2, яка залишається однією з головних причин смертності від COVID-19.

Оскільки це базові дослідження, ми, очевидно, не знаємо, чи діє препарат на інфекції у людей, і експерти-інфекціоністи мають перевірити це. Однак прогноз оптимістичний, – підкреслили автори дослідження.

Сьогодні деяких пацієнтів з тяжкою формою COVID-19 успішно лікують статинами – препаратами для зниження рівня холестерину в крові. Останні дослідження показали механізм дії статинів проти коронавірусу.

Нагадаємо, наразі немає ефективного препарату проти коронавірусу. Хворих лікують препаратами, які попередньо довели свою ефективність проти інших захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині розпочали випробування вакцин від COVID-19 на людях

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити