image
 |  2 7 Липня 2020 | 08:32

Президент Дуда планує на рівні Конституції Польщі заборонити гей-парам усиновлення дітей

Президент Республіки Польща Анджей Дуда, який бере участь у виборах глави держави в цьому році, заявив, що Конституція має чітко вказати, що усиновлення дитини людьми, які перебувають в одностатевих шлюбах, заборонене.

Про це пише Сьогодні з посиланням на Dziennik.pl.

"Я підпишу відповідний документ в понеділок (6 липня. – Ред.) разом з проєктом президентської поправки до Конституції", – пообіцяв Дуда.

За його словами, в Польщі дитина підлягає правовому захисту, який визначається обов'язковими положеннями Конституції, але ці норми потребують доопрацювання. Особливо, коли батьки позбавлені батьківських повноважень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі майже повністю згорів хостел, у якому проживали працівники з України

Дуда впевнений, що його ініціативу підтримають усі фракції Сейму, а затвердження змін до Конституції припинить обговорення питання про доцільність усиновлення дітей представниками ЛГБТ-спільноти. 

"Якщо це буде прямо написано в Конституції, то емоції вщухнуть. Буде зрозуміло, що це неприпустимо, і не потрібно буде обговорювати: дозволено чи заборонено. Конституція Польщі чітко це визначить і назавжди припинить політичні суперечки з цього питання", – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно Дуда потрапив у скандал через висловлювання про ЛГБТ. Він назвав цей рух ідеологією і сказав, що вона "ще більш руйнівна" для поляків, ніж комуністичний режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Польщі заявив, що «ідеологія» ЛГБТ гірша за комунізм

Незабаром він пояснив свої слова про "більшовицьку ідеологію ЛГБТ" і заявив, що його слова були "вирвані з контексту".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити