image
 |  0 14 Червня 2020 | 21:09

Президент Польщі заявив, що «ідеологія» ЛГБТ гірша за комунізм

Президент Польщі Анджей Дуда у своїй передвиборчій промові назвав пропаганду прав ЛГБТ "ідеологією" більш руйнівною, ніж комунізм.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC. 

Один із головних суперників Дуди, ліберальний мер Варшави Рафал Тшасковський з правоцентристської партії "Громадянська платформа", піддався критиці з боку консерваторів за те, що дозволив обговорювати питання ЛГБТ у варшавських школах. 

У своєму виступі в Бжезі Анджей Дуда сказав:

"Покоління моїх батьків протягом 40 років боролося за вигнання комуністичної ідеології зі шкіл, щоб її не можна було нав'язати дітям, не промивати їм мізки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переконаний, що шлях примирення приведе до справжньої дружби, – Анджей Дуда про Україну

"Вони боролися не для того, щоб ми тепер прийняли, що прийде інша ідеологія, ще більш руйнівна для людини, ідеологія, яка під кліше поваги і терпимості приховує глибоку нетерпимість" – заявив Дуда. 

Президент Польщі заявив, що" батьки несуть відповідальність за сексуальне виховання своїх дітей" і "ніякі установи не можуть втручатися в те, як батьки виховують своїх дітей". 

10 червня Дуда підписав "Сімейну хартію" передвиборних пропозицій, в тому числі обіцянки заборонити одностатевим парам вступати в шлюб або всиновлювати дітей і заборонити викладання питань ЛГБТ у школах.  

Група з прав ЛГБТ ILGA-Europe в індексі, опублікованому минулого місяця, каже, що Польща є найбільш гомофобською країною в ЄС з точки зору прав ЛГБТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свій 92-й рік народження відзначає волинська повстанка, яка отримала бойову зброю з рук Василя Кука

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити