image
 |  2 26 Листопада 2018 | 00:57

Порошенко пропонує Верховній Раді ввести воєнний стан, Парубій скликає Раду

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Про це він заявив під час екстреного засідання РНБО.

"Я як президент, як верховний головнокомандувач Збройних Сил, відповідно до Конституції приймаю рішення підтримати пропозицію воєнного комітету винести на засідання РНБО відповідне рішення і звернутися з ним до Верховної Ради України", - сказав Порошенко.
"Сьогодні є всі підстави саме так реагувати, сподіваюся, завтра Верховна Рада прийме відповідальне рішення, не відкладаючи", - сказав Президент.

Таким чином, пропонується ввести воєний стан терміном на 60 діб. Поліція переходить на посилений стан.

Нагадаємо, внаслідок атаки росіян поранено 6 українських військовослужбовців.

Своєю чергою, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що скликає позачергове засідання парламенту на 16:00 26 листопада. 

"25 листопада на кораблі Військово-морських сил України було здійснено підступну атаку російських військових. Такі дії російського агресора - порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права. Весь світ побачив докази російської військової агресії, з якими вже ніхто не зможе посперечатися. Адже весь світ побачив відео, де російські військові кораблі атакують українські", - заявив голова ВР. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити