image
 |  4 9 Січня 2021 | 11:03

Спраглі й під вогнем: прифронтовий Торецьк і околиці – майже тиждень без води через прорив водогону

Прифронтовий Торецьк і поряд розташовані населені пункти з 4 січня залишаються без води через прорив на водопроводі.

Про це повідомляють у ДСНС України.

"4 січня внаслідок пориву на водогоні (діаметром 900 мм) “Горлівка-Торецьк”, без водопостачання залишилось 5 населених пунктів (місто Торецьк, місто Залізне, смт Північне, смт Південне та частково смт Щербинівка, близько 38 тис. мешканців). Для забезпечення роботи котелень створено запас води.

8 січня бригадами КП “Компанія “Вода Донбасу” отримано гарантії безпеки та розпочато обстеження водогону на наявність поривів (сіра зона). Порив не виявлено", - вказано у повідомленні.

Протягом доби підрозділами ДСНС здійснено підвіз 265,8 т води, з них 36,5 т питної та 229,3 т технічної (всього з початку робіт підвезено 579,75 т води, з них 137,5 т питної та 442,25 т технічної).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за 08.01.2021: Окупанти 9 разів порушили «тишу», втрат та поранень немає

Як повідомляв УНН, напередодні стало відомо, що ремонтні роботи з відновлення водопостачання, які було заплановано на ділянці водогону “Горлівка-Торецьк”, відклали через порушення з боку бойовиків режиму тиші в “сірій” зоні.

У КП "Компанія "Вода Донбасу" повідомили, що аварійні бригади 8 січня усунули 7 невеликих пошкоджень на водоводі "Горлівка-Торецьк". "Бригади Часовоярського РВУ увійшли в "сіру" зону, але не змогли дістатися до місця пошкодження водоводу, тому що не були виконані умови щодо забезпечення безпеки", - додали у компанії.

У Донецькій ОДА зазначили, що бригаді Часовярського РВУ не вдалося обстежити водогін у повному обсязі та виконати ремонтні роботи на водоводі "Горлівка-Торецьк" внаслідок обстрілів. У СЦКК мали вестися перемови щодо отримання гарантій безпеки для продовження робіт на 9 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віряни на Волині, які пішли від скандального московського попа, пів року моляться на вулиці (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити