image
 |  11 27 Жовтня 2023 | 19:48

Приголомшливий вирок: волинянку засудили на 5 років за крадіжку сала

Чаркування на автостанції в Ковелі для дівчини обернулося проблемами із законом, оскільки в чоловіка, який спав поруч на лавці, зник пакет із салом, а товариші по чарці вказали правоохоронцям на неї. І хоч вона була на випробувальному терміні за крадіжку товарів із супермаркету, вирок за крадене сало приголомшив.

Для 27-річної дівчини святкування дня закоханих на автостанції в Ковелі в сумнівній компанії завершилося плачевно, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Увечері дівчина чаркувала в компанії трьох знайомих на лавочці. Згодом кількість вжитого зморила її на сон одразу на місці. Тим часом на сусідній лавці дрімав п’яний чолов’яга. Мав при собі торбину з кількома кілограмами сала та спеціями. Коли прокинувся з хмільного сну, то виявив, що сало вкрали. Заявив до поліції.

У результаті правоохоронці вийшли на компанію. Чоловіки запевнили: їхня знайома кілька разів кудись відходила, а згодом повернулася з грошима і пакетом сала, яке вони продали й купили собі ще пляшку алкоголю. Для ковельського суду цих свідчень виявилося достатньо для винесення вироку дівчині.

«Призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі. На підставі ч. 1 ст. 71 ККУ за сукупністю вироків до призначеного покарання приєднано невідбуту частину покарання за вироком Ковельського міськрайонного суду від 13 червня 2022 року та остаточно визначено до відбуття покарання у виді п’яти років двох місяців позбавлення волі», – зачитав суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Захисниця ковельчанки оскаржувала рішення Ковельського міськрайонного суду в апеляції, наголошуючи, що свідчення людей, які самі неодноразово притягувалися до відповідальності й були в той вечір п’яні, не можуть бути допустимими. Ймовірно, вони свідчили, аби таким чином самим уникнути відповідальності.

«Якщо подивитися на об’єкт крадіжки, то це нелегкий пакет вагою приблизно 7,5-8 кілограмів. Дівчині невисокого зросту, яка на той момент перебувала в стані сильного алкогольного сп’яніння, було б досить непросто його нести. Тому цілком логічно, якщо цей пакет було викрадено цими ж свідками», – сказала адвокатка Олена Самулевич.

Прокурор навпаки вважає, що свідчення є належними і допустимими. До того ж, свідчили чоловіки, з якими обвинувачена перебуває в дружніх відносинах. Тож просив апеляційну скаргу захисника відхилити.

«Троє зі свідків категорично зазначили, що саме Анна Гацюк принесла чорний поліетиленовий пакет із продуктами харчування, і бачили гаманець у її руках, із якого, як один зі свідків категорично зазначив, бачив, як Гацюк діставала 500 гривень», – прокоментував прокурор Роман Грицюк.

Сама ж дівчина заперечує будь-які дружні відносини з чоловіками. Просить суд допитати ще одного свідка та відправити її справу на повторний розгляд. Вона переконує: нічого не крала.

Попри прохання відправити справу на повторний розгляд, колегія суддів Волинського апеляційного суду лишила вирок ковельського суду без змін, тобто за крадене сало найближчі п’ять років і два місяці дівчина проведе за ґратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обкрадав місцеві магазини: на Волині спіймали злодія

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити