image
 |  4 17 Квітня 2021 | 16:41

Прикро, що у Луцьку не дбають про збереження українських пам'яток архітектури, - історик

На жаль, у Луцьку не надто дбають про збереження українських пам'яток архітектури минулих століть.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла завідувачка Музею історії Луцького братства відділу Волинського краєзнавчого музею Олена Бірюліна.

Як доказ, науковець навела ситуацію з будинком Луцького Хрестовоздвиженського православного братства на вулиці Йова Кондзелевича,5.

"Ця будівля презентує українське минуле Луцька. Вона будувалася саме українцями. Таких споруд, яким кілька сот років, у місті зовсім небагато. На жаль, в Луцьку чомусь приділяється неналежна увага пам'яткам українського походження. Натомість польсько-католицька частина історії міста презентована значно краще. Але був і український Луцьк. Про це чомусь забувають. Вважаю, що держава в особі Волинської ОДА мала б значно краще дбати про збереження будинку Луцького Хрестовоздвиженського православного братства. Бо якщо у підвалі споруди постійно стоятиме вода, будівля поступово зруйнується", - наголосила Олена Бірюліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку бабусі на пішохідному переході не пропустили «швидку» (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити