image
 |  106 10 Лютого 2024 | 13:19

Призначили нового начальника Генштабу ЗСУ

Начальником Генштабу ЗСУ призначили генерал-майора Анатолія Баргилевича.

Президент Володимир Зеленський сказав про це у відеозверненні.

"Досвідчена людина. Розуміє завдання цієї війни та українські цілі", - наголосив Зеленський.

Додав, що пропозицію щодо призначення вніс головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Президент подякував за службу під час повномасштабної війни Сергієві Шапталі, який обіймав цю посаду раніше.

"Сьогодні ж головком Сирський визначив кандидатури заступників, і я підпишу відповідні укази. Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці - бойові, фахові, кожен - із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів. І дуже важливо, що головком разом із міністром оборони провів розмови з партнерами - Німеччина, Франція, Сполучені Штати. Знаю, що все максимально детально: постачання, заповнення дефіцитів, снаряди, зброя", - додав президент.

Раніше Анатолій Баргилевич обіймав посаду командувача Сил територіальної оборони ЗСУ. Фактично він був першим командувачем ТрО ще 2020 року у складі Сухопутних військ. На початку повномасштабної війни він керував сектором № 1 оборони Києва на Гостомельському напрямку і не допустив прориву ворога зі сходу.

Баргилевич також майже півтора року керував штабом оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", яке провело наступ на Харківському напрямку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити