image
 |  2 15 Травня 2020 | 18:27

Призовників з окупованого Криму з 20 травня відправлятимуть на службу до ЗС РФ, – Мінреінтеграції

Хоч інтенсивність військових навчань російських окупантів минулого тижня дещо знизилася внаслідок підготовки до заходів у контексті святкування 9 травня, проте вже 20 травня призовників почнуть відправляти до збройних сил держави-окупанта, що є військовим злочином.

Про це повідомляє УНН із посиланням на інформаційне зведення МінТОТ.

"14 травня у Севастополі відбулося засідання призовної комісії, під час якого було зазначено, що 20 травня очікується перша планова відправка призовників до збройних сил держави-окупанта. Призовна кампанія триватиме до 15 липня", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві підкреслили, що призов населення окупованої території до війська є порушенням міжнародного гуманітарного права і є військовим злочином.

Також повідомляється, що під час тренувальних польотів 7 травня групи ударних гелікоптерів 39-го вертолітного полку 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-ї армії ВПС і ППО ПівдВО РФ у районі міста Джанкой, що в тимчасово окупованому Криму, один з екіпажів не впорався з керуванням, внаслідок чого гелікоптер впав (1 пілот загинув, 4 отримали поранення).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіаско Путіна: Німеччина відмовила Росії у головній вимозі щодо «Північного потоку-2»

У МТОТ зазначили, що маневрування здійснювалося у безпосередній близькості до житлових будинків і АЗС, що могло призвести до жертв серед цивільного населення.

Нагадаємо, що протягом тижня кількість інфікованих коронавірусом в окупованому Криму збільшилась на 38%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити