image
 |  5 4 Травня 2020 | 20:03

Проблема реалізації сільськогосподарської продукції у Луцьку залишається, – Михайло Щур

У Луцьку міська влада виявились не готова до запуску фермерських ринків, або ж просто була в цьому не зацікавлена.

Таку думку висловив член Луцького міського комітету від ВО «Свобода» Михайло Щур.

Сьогодні підприємці пікетували Луцьку міську раду з вимогою дати працювати ринкам та бути почутими, адже довгий період карантину практично поставив на коліна малий бізнес.

«Прикладом цього факту є, сьогоднішній пікет підприємців біля стін міськради, а також рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 30.04.2020 № 225-1 «Про проведення ярмарків сільськогосподарської продукції на території міста Луцька».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація вийшла з-під контролю: у Луцьку закрили ярмарок

А саме головне, що вирішення цієї проблеми і мінімізація соціальної напруги не відбувається. Вже сьогодні закриваємо одну локацію на Єршова, де фермери мали змогу реалізовували свою продукцію. Мало того, Григорій Пустовіт «напророкував» завершення карантину, посилаючись позицію Президента, хоча – уряд пішов іншим шляхом...

Для її вирішення варто спробувати створити у всіх мікрорайонах міста міні-ярмарки. Вважаю, що слід максимально розширити перелік локацій для ярмарок, використовуючи території де є огорожа, в т.ч. території ринків. Це дасть змогу зменшити масові скупчення продавців та покупців. Таких місць для торгівлі слід передбачити у всіх мікрорайонах міста. Таким чином місцева влада зможе підтримати малий бізнес та робити реальні кроки до виходу з карантину», – йдеться у дописі Михайла Щура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі підприємці вийшли на протест під міську раду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити