image
 |  0 4 Травня 2020 | 13:39

Ситуація вийшла з-під контролю: у Луцьку закрили ярмарок

На вулиці Єршова (поблизу ТЦ “Глобус”) заборонили продаж сільськогосподарської продукції.

Відповідне рішення сьогодні ухвалили члени виконавчого комітету під час позачергового дистанційного засідання виконавчого комітету. 

Відтак, з метою забезпечення санітарного та епідемічного добробуту населення міста та враховуючи ситуацію, яка склалась 02.05.2020 на ярмарку сільськогосподарської продукції, на вул. Єршова (поблизу ТЦ «Глобус») під час карантину, члени виконавчого комітету Луцької міської ради внесли зміни до рішення виконавчого комітету від 30.04.2020 № 225-1 «Про проведення ярмарків сільськогосподарської продукції на території міста Луцька». Адже саме там у суботу виникли проблеми з організацією торгівлі.

Член Луцького міського виконкому Михайло Щур запропонуав шукати іншу локацію під ринок на Єршова, як цей район міста густонаслений, тому аби не створювати скупчень людей, влада має пошукати варіанти розміщення продуктових ринків в декількох місцях

Як зазначив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, там де Асоціації фермерів взяла під контроль організацію торгівлі — там не виникало ніяких проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській ОДА вирішили шукати керівні кадри «на час карантину»

“На вулиці Єршова ситуація вийшла з-під контролю. Там люди продавали банани, заморожену рибу, і аж ніяк не сільськогосподарську продукцію власного виробництва. Крім того, люди не дотримувалися вимог карантину. Даний ярмарок перетворився на ринок без правил. Так бути не має”, - наголосив Григорій Пустовіт.

Як повідомили в ході засідання, відповідальним за організацію фермерського ринку на Єршова був начальник управління агропромислового розвитку Волинської обласної адміністрації Юрій Горбенко. 

Отож, з семи місць для продажу сільськогосподарської продукції, які були затвердженні рішенням виконавчого комітету від 30.04.2020, виключили локацію на вулиці Єршова (поблизу ТЦ «Глобус»).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити