image
 |  4 25 Червня 2020 | 21:17

Проблеми власної некомпетентності ЗЕ-влада перекладає на пересічного українця, – Павло Карпюк

Проблеми власної некомпетентності та неспроможності наповнити бюджети ця влада перекладає на пересічного українця, простого селянина, прагнучи змусити його платити за свій пай у 10 разів більше. Цей фінансовий тягар призведе до того, що селянина змушуватимуть відмовитися від землі.

Про це заявив в інтерв'ю волинським ЗМІ відомий на Волині фермер і управлінець, голова Володимир-Волинської районної організації ВО «Свобода», керівник фракції націоналістів у райраді Павло Карпюк.

"Я вже не раз казав, що закон про продаж землі від Зеленського є обманом і він – однозначно не на користь українського аграрія і селянина. Від того ринку землі, який через рік планується ввести в дію, виграють тільки крупні агрокомпанії та іноземний олігархічний капітал, який уже готується скуповувати нашу землю. Більшість українського суспільства не підтримує ринок землі, майже дві третини українців – проти її продажу, але Зе-влада закрила на це очі. Закон, у якому мала би бути врахована думка кожного селянина, фермера, українця – поспіхом, всупереч регламенту, прийняли посеред ночі. Ось таких законотворців ми приводимо до влади, не задумуючись над тим, якими будуть наслідки їх бездарного правління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невже ви думаєте, панове «зелені депутати», що все це вам минеться безслідно? – волинський фермер розніс «слуг» за намір продати землю

До прикладу, у Верховній Раді вже зареєстрований законопроєкт, яким пропонується у 10 разів збільшити земельний податок. Який бізнес це витримає? Це які інноваційні технології треба запровадити, щоб рентабельність на землі збільшити в 10 разів?", - ставить риторичне запитання Павло Карпюк.

"Як підприємець з багаторічним стажем, можу запевнити: ніякий бізнес такого не витримає. Це ж не на 20-30 відсотків рентабельність збільшити. Якщо навіть селянин за попередні роки щось зумів накопичити, то за рік-два буде змушений віддати. В країнах Європи, тій же сусідній Польщі, сільське господарство держава дотує, фермера підтримує, а в нас, так виходить, – усе навпаки. Проблеми власної некомпетентності та неспроможності наповнити бюджети ця влада перекладає на пересічного українця, простого селянина, прагнучи змусити його платити за свій пай у 10 разів більше. Цей фінансовий тягар призведе до того, що селянина змушуватимуть відмовитися від землі, позбутися її. При таких податках селянин рано чи пізно залазитиме в борги – і зрештою змушений буде продати свою землю, бо більше не зможе за неї платити. Або ж її в нього просто заберуть за борги", - додає Павло Карпюк.

Детальніше про ті та інші проблеми сьогодення волинського села та селнина – в інтерв'ю Павла Карпюка "Маю твердий намір йти у мери Устилузької громади".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити