image
 |  4 23 Квітня 2020 | 16:44

Продала дитину: у Хмельницькому заступницю головного лікаря затримали за торгівлю людьми

У Хмельницькому викрили схему торгівлі дітьми, до якої причетна заступниця головного лікаря перинатального центру та дві її пацієнтки.

Восени торік у Хмельницькому перинатальному центрі 25-річна жителька Кіровоградської області народила здорову дівчинку. Проте народжувала вона під чужими анкетними даними, які належали іншій жінці. Остання мала забрати новонародженого малюка, який згідно підроблених документів був записаний у медзакладі вже як її дитина, - повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивезли 152 тонни 861 кілограм медичних масок: як влада позбавила Україну засобів захисту, а бюджет – мільйонів

"Організатором цієї схеми виступила заступниця головного лікаря перинатального центру, яка користуючись своїм службовим становищем, підробила ряд документів, що стосувалися вагітності та пологів", - сказано в повідомленні.

У рамках досудового розслідування було проведено ряд слідчих дій та експертиз. Усім трьом жінкам оголошено про підозру у замаху на торгівлю людьми. Крім того, лікарці доведеться відповідати ще за службове підроблення, а двом іншим жінкам — за використання завідомо підробленого документа.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити