image
 |  5 6 Січня 2020 | 23:31

Продавці «Старого ринку» скидають відходи у водойму парку? (ФОТО)

У Луцьку продавці риби скидають відходи водойму Центрального парку міста.

Про це інформують «ВолиньUA» читачі.

У Луцьку на вулиці Глушець, що поряд із «Старим ринком» підприємці котрі торгують рибою, очевидно, що зливають воду у річку парку Лесі Українки. На березі водойми видно рештки рибної луски. 

Про забрудненість водойми видно неозброєним оком. Також порушення умов благоустрою, на яке повинні реагувати у Департаменті муніципальної варти, однак - не реагують! Більш детальніше на фото.

   

Торгівля відбувається з приватної земельної ділянки, цільове призначення якої "ведення товарного сільськогосподарського виробництва".

Також поряд із торгівлею риби функціонує Громадська вбиральня, біля якої теж панує повний безлад та антисанітарія. Очевидно, що відповідні санітарні служби «закривають очі» на порушення санітарних норм, або ж отримують відкати за ігнорування системних порушень.

Маємо надію, що після нашої публікації місцеві органи влади відреагують, а також екологія Луцької міської ради. 

Читайте також: Транспортний хаос: «Старе місто» і центр Луцька заполонили авто

Відповідно до «Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць» пункту 3.2. Забороняється складування тари і запасів товарів біля кіосків, наметів, торгівельних павільйонів, магазинів та інших підприємств торгівлі, а також на прилеглій до них території. Підприємства торгівлі зобов'язані здійснювати прибирання прилеглих територій у радіусі не менше 5 м та забезпечувати зберігання і перевезення побутових відходів відповідно до вимог Санітарних норм.

Також згідно Правил торгівлі на ринках п. 31. На території ринку виділяються ізольовані місця для туалету, збору відходів і сміття, які повинні постійно вивозитися. Всі приміщення, торговельні об'єкти і місця мають бути належно очищені (з вологим прибиранням) після закінчення торгівлі. Поточне прибирання проводиться безперервно впродовж всього дня при умовах захищеності продукції (товарів) від забруднення.

Читайте також: Луцький Центральний ринок - місце, де панує антисанітарія

До слова, у приміщені де продають м’ясні товари, функціонує громадська вбиральня з явними санітарними порушеннями. Видання «ВолиньUA» звертатиметься до прокуратури міста та санітарної інспекції з вимогою здійснити перевірку фактів діяльності громадських вбиралень на «Центральному ринку».

   

   

Фото вбиральні у м'ясному відділі, яка продовжує функціонувати не дивлячись на санітарні порушення. 

                

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити